Китай получава одобрение от българите като партньор в сферата на

...
 Китай получава одобрение от българите като партньор в сферата на
Коментари Харесай

„Галъп интернешенъл“: ЕС е най-предпочитаната сила за партньор сред българите

 Китай получава утвърждение от българите като сътрудник в областта на стопанската система в 11% от отговорите, а Съединени американски щати – в 9% от отговорите. 12% у нас одобряват като сътрудник в сигурността Съединени американски щати, а Китай – 3%.

Това демонстрира изследване на „ Галъп интернешенъл “ във връзка с усещанията за стратегически партньорства сред страните. Проучването е извършено по метода „ лице в лице “, по телефона или онлайн.

 

Колективният Запад остава по-привлекателен и като стопански сътрудник, и като сътрудник в сигурността спрямо Китай и Русия. 58% от популацията на света избира Европейски Съюз и Съединени американски щати като стопански сътрудник, а 59% като сътрудник в сигурността. В съпоставяне, Китай и Русия, дружно, получават надлежно 29% и 26%.

 

Европейският съюз е най-привлекателният сътрудник в региона на стопанската система (31%), до момента в който Съединени американски щати резервират позицията на най-предпочитан съдружник в сигурността (33%).

Докато Русия е на последно място измежду четирите сили като сътрудник в областта на стопанската система, тя отбелязва по-добър резултат по въпросите на партньорството в региона на сигурността и се нарежда пред Китай.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР